E-tidningar

PressReader -app för att läsa tidningar från hela världen på många olika språk

Vill du läsa tidningar och tidskrifter från hela världen, även Sverige, på din surfplatta eller i din smarta telefon? 

Det kan du göra om du kommer till något av biblioteken i Växjö kommun och laddar ner tidningarna du vill läsa (högst fem per dag), sen kan du sätta dig var du vill och läsa, du behöver inte vara kvar på biblioteket. I upp till 72 timmar efteråt kan du även ladda ner nya tidningar/tidskrifter även när du inte är på biblioteket. Det finns fler än 5000 tidningar/tidskrifter att välja bland från många olika länder och på många olika språk.

 Gör så här: 

 1. Ladda ner appen PressReader till din smarta telefon eller surfplatta.   

 2. Gå till biblioteket och logga in på det trådslösa nätverket (wifi) guestvxo

 3. Öppna appen PressReader, sök upp den/de tidningar du vill ladda ned, max fem stycken per dag.

 4. Sätt dig och läs, var du vill. Tidningarna finns kvar även offline och du kan ladda ner fler i upp till 72 timmar efteråt utan att besöka biblioteket.

 

  

Library PressDisplay - Läs tidningar och tidskrifter. (Om du är på biblioteket: logga in här.)
Library PressDisplay är en databas med tidningar från hela världen, det är samma innehåll som i PressReader. Den innehåller mer än 5000 dagstidningar och tidskrifter från mer än 100 olika länder och på 60 olika språk. Det finns även några svenska tidningar. Hela tidningen är tillgänglig, inte bara ett urval av artiklar. Tidningarna finns tillgängliga samma dag som de kommer ut och de finns kvar i två månader. Vill du veta mer om hur Library PressDisplay fungerar finns det en PDF-fil användarguide Library PressDisplay användarguide.

För att kunna använda Library PressDisplay måste du ha ett lånekort på biblioteket. Om du har ett lånekort kan du logga in i LibraryPressdisplay utan att vara på biblioteket. Du anger bara ditt lånekortsnummer vid inloggning, det nummer som står på baksidan av lånekortet utan mellanslag.

 

 

Läs digitala tidskrifter och barnböcker i din telefon, surfplatta eller dator! Välj bland över 400 tidskrifter och över 500 barnböcker – gratis att ladda ner för dig som är uppkopplad på Växjö biblioteks trådlösa nätverk. Läs hemma i 30 dagar efter att du laddat hem via det trådlösa nätverket.

Gör så här:
Anslut och logga in på bibliotekets trådlösa nätverk - guestvxo.
Ladda hem och öppna Ztory-appen (eller gå till www.ztory.com/vaxjobibliotek för läsning på dator)
Skapa ditt kostnadsfria läskonto.

Här hittar du Ztory via bibliotekets datorer.

 

Mediearkivet innehåller över 500 svenska tryckta dagstidningar, tidskrifter och fackpress. Alla stora dagstidningar finns med (t.ex. Aftonbladet, Dagens nyheter, Expressen och Svenska dagbladet),, samt 97% av den TS-kontrollerade upplagan landsortstidningar. Totalt omfattar Mediearkivet cirka 25 miljoner artiklar i fulltext eller PDF som längst tillbaka till januari 1981.

Sök i mediearkivet från biblioteket.

Språk

    

   

 • Besöksadress
 • Västra Esplanaden 7
 • 352 31 Växjö
 • Postadress
 • Box 1202
 • 351 12 Växjö
 • Organisationsnummer
 • 212000-0662
 • Bankgiro
 • 5006-0961