Senast uppdaterad överst.

20-06-02 Växjö stadsbibliotek 360°

Nu finns stadsbiblioteket filmat så du kan gå en virtuell rundtur inne i huset.

20-06-01 Sommarlovshäng

Det blir sommarlovsaktiviteter även i sommar. Vi erbjuder sommarlovshäng på stadsbiblioteket, Bokslukarsommar, Högläsningssommar, e-sport och mycket mer. Här hittar du all information.

20-06-01 Bibliotek hemifrån

Välkommen till vårt digitala bibliotek, här har vi samlat lite blandade länkar, appar och annat som kan vara trevligt för dig som är hemma och vill ta del av litteratur, kultur och annat digitalt. Här hittar du länkarna

20-05-25 Se hitåt barnfamiljer!

Just nu uppmanar Folkhälsomyndighetens (FHM) alla att hålla avstånd och undvika trängsel. Vi förstår då att många väljer att inte besöka biblioteken. Vi vill i dessa tider hjälpa er att fortsätta låna barnböcker. Kanske vill ni låna en bok och läsa om eller varför inte testa på att låna en kasse med överraskningar, kanhända att ni hittar en ny favorit. Biblioteken i Växjö kommun har sedan tidigare utformat ett självhämtssystem, och det gäller numera även för er som vill ha barnböcker (småbarnsböcker, bilderböcker, kapitelböcker etcetera).
Så här fungerar det:
Alternativ 1: Bibliotekets personal plockar, efter överenskommelse, iordning böcker till dig som hämtas i receptionen på ditt bibliotek.
Alternativ 2: Bibliotekets personal plockar, efter överenskommelse, iordning böcker till dig. Bestäm en tid, och hämta kassen utanför biblioteket (under bibliotekets ordinarie öppettid).
Om du i dagsläget inte har ett lånekort, så kan vi hjälpa dig med att ordna ett. Då har du dessutom tillgång till våra digitala tjänster.
Ta kontakt med ditt närmaste bibliotek och låt böckerna ta med vuxna och barn på en utflykt i fantasins värld.

20-05-18 Frys dina reservationer

1-31 juli är alla filialer stängda.
Du som vill få beställda böcker även under sommaren måste ändra till hämtställe huvudbiblioteket.Vill du inte hämta beställda böcker under sommaren eller under en annan period måste du frysa dina reservationer. Under mina sidor bibliotek.vaxjo.se kan du frysa dina reservationer eller ändra hämtställe.
Fråga gärna personalen så hjälper vi till!

20-05-18 Inställda program

Bibliotekets program är inställda.
Växjö kommun som organisation ska medverka till att minska smittspridningen i samhället.
Därför är bibliotekets program inställda till och med juni.

20-05-18 Övertidsavgifter

Hör gärna av dig via telefon eller mail om du är sjuk så hjälper vi dig att förlänga lånetiden.
Biblioteket har också beslutat att inte ta ut några övertidsavgifter tillsvidare.

20-05-18 Självhämtning

Om du tillhör en riskgrupp och inte vill gå in i biblioteket erbjuder vi en självhämtningslösning.
Alternativ 1: Bibliotekets personal plockar, efter överenskommelse, iordning böcker till dig som hämtas i receptionen på ditt bibliotek.
Alternativ 2: Bibliotekets personal plockar, efter överenskommelse, iordning böcker till dig. Bestäm en tid, och hämta kassen utanför biblioteket (under bibliotekets ordinarie öppettid).
Lösningen bygger på att du, eller en person i din närhet, kan ta sig till biblioteket samt att biblioteket kan hållas öppet.