Forska på filialbiblioteken; Braås, Gemla, Hovshaga, Ingelstad, Lammhult, Rottne, Teleborg och Åryd

På dessa bibliotek finns litteratur och datorer så att du kan sitta här och både släkt- och hembygdsforska.

Böcker och tidskrifter som inte finns på ditt bibliotek kan beställas från Växjö stadsbibliotek eller något av de andra biblioteken i kommunen. Transport mellan biblioteken sker två gånger i veckan.

Släktforskning

Biblioteken i Växjö kommun har släktforskningslitteratur av olika slag, allt från handböcker i släktforskningens grunder till de nyaste rönen inom släktforskning med hjälp av DNA. Det finns också böcker inom olika andra ämnen som du som släktforskare kan ha nytta av.

Hembygdsforskning - Kronobergssamlingen

På Växjö stadsbibliotek i Kronobergsrummet finns en stor samling lokalt material om orter, platser, personer, företag, föreningar, organisationer, historiska händelser och företeelser i Kronobergs län. Här finns också mikrofilmsläsare att använda.

Fjärrlån
Om du är intresserad av lokalhistorisk litteratur från andra delar av landet kan vi beställa fjärrlån.

Databaser och elektroniska resurser
På samtliga filialbibliotek finns datorer med internetuppkoppling. På dessa har du tillgång till släktforskningsdatabasen Arkiv digital, som biblioteket abonnerar på.
Här når du också alla ”fria” databaser och sidor som kan vara av intresse för släkt- och hembygdsforskare såsom Digitalt museum och Riksarkivets Digitala forskarsalen.

För att använda bibliotekets publika datorer behöver du lånekort och pinkod. Här kan du ansöka om lånekort

Boka dator - Under perioden 9/11 - 29/11 är det endast en inloggning per dag á 30 minuter som gäller på datorerna.
Kontakta ditt bibliotek om du vill boka plats vid en dator! Bokning görs i perioder upp till 120 minuter. Under samma dag kan du boka max tre sådana pass.

Utskrifter
Det är gratis att låna datorerna men vill du skriva ut kostar det.
Kostnad: 3 kr/A4 svartvitt