Växjölöftet sommar

Sök i barnkatalogen

Växjölöftet sommar

Ferieplats på bibblan för dig som är född 1999 eller 2000 genom Växjölöftet sommar. Söker gör du via denna länk: http://vaxjo.feriebanken.se/#/

Välkommen till oss! 

STADSBIBLIOTEKET
Receptionen och digital hjälp
(4 platser varje period 10:00-14:00 eller 14:00-18:00)
Du kommer under tre veckor att vara en del av bibliotekets service i receptionen. Här får du hjälpa till med olika biblioteksuppgifter och hjälpa våra besökare på olika sätt, bland annat med enklare datorrelaterade uppgifter och vägledning på internet. Andra arbetsuppgifter kan vara enklare städning, sortera böcker mm.

Vi vill att du som söker är duktig på internet, van vid ordbehandling, kan starta ett e-postkonto och gärna har erfarenhet av surfplatta. Du är serviceinriktad, vänlig, positiv och tycker om att dela med dig av dina kunskaper och att hjälpa människor. Förutom svenska ser vi gärna att du kan något annat språk.

STADSBIBLIOTEKET
Barnverksamhet
(4 platser varje period 10:00-14:00)
Du kommer under tre veckor vara en del av bibliotekets barnavdelning och barnverksamhet. Med vårt stöd planera och genomföra aktiveter med och för barn så som, sagostunder, sagolek, bokpyssel och annat biblioteks- och bokrelaterat efter egna idéer och tankar.

Vi vill att du som söker är intresserad av att jobba med barn och barnböcker.
Du är kreativ, utåtriktad, vänlig, nyfiken, självständig, pålitlig, modig och bra på att ta eget ansvar.
Om du kan spela något instrument, rita, kan flera språk, håller på med drama eller något annat specialintresse som kan användas i bibliotekets barnverksamhet ser vi detta som ett plus.

STADSBIBLIOTEKET
Kodoteket
(3 platser varje period 14:00-18:00)
Du kommer under tre veckor vara en del bibliotekets skaparverkstad.
Med vårt stöd planera och genomföra aktiviteter för barn och unga så som: Minecraft LAN, bygga och skapa med bl.a. elektronik, små robotar, plast och kartong, enkel programmering för barn, göra instruktionsfilmer och mycket mer.

Du som söker är först och främst intresserad av att jobba med barn och har gärna ett intresse för teknik.
Om du har intresse för något av följande: programmering, bygga/skapa/pyssla, bild och video, kan flera språk eller har någon annan dold talang är det ett stort plus.
Som person är du utåtriktad, kreativ, vänlig, vill gärna hitta på något nytt samt kan jobba självständigt och i grupp.

LAMMHULTS BIBLIOTEK
Barnverksamhet
(2 platser första perioden)
Du kommer under tre veckor vara en del av Växjö Kommuns extra satsning på sommaraktiviteter för barn och unga i Lammhult och Växjö. Du kommer tillsammans med en bibliotekarie planera och genomföra aktiviteter med och för barn så som sagostunder, sagolekar, bokpyssel och annat biblioteks- och bokrelaterat efter egna idéer och tankar.

Vi vill att du tycker om barn och är intresserad av böcker. Du är kreativ, självständig, vänlig, pålitlig och vågar prova nya saker. Kan du dessutom andra språk som t ex arabiska, persiska, somaliska ser vi detta som ett plus. Aktiviteterna kräver också vissa tunga lyft och bärande. Vecka 25-26 kommer du att vara placerad i Lammhult och vecka 27 i Växjö.

HOVSHAGAS BIBLIOTEK
(1 plats, vecka 25 och vecka 31-32)
Du kommer under dessa veckor att hjälpa till med olika biblioteksuppgifter som t.ex. bokuppsättning, sortering av böcker och annat, lättare städning mm. Vi vill att du som söker är serviceinriktad, vänlig, positiv och pålitlig.

Instagram @prickenvaxjobibblan Instagram @prickenvaxjobibblan

Mina sidor

Språk Språk

    

 

  • Besöksadress
  • Västra Esplanaden 7
  • Växjö
  • Postadress
  • Box 1202
  • 351 12 Växjö
  • Organisationsnummer
  • 212000-0662
  • Bankgiro
  • 5006-0961